4,5 години затвор за Ценко Чоков

0
Чоков изслуша присъдата на болничното легло
Чоков изслуша присъдата на болничното легло Снимка: БГНЕС

Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков за отвличане, побой и палеж на кола.

Това постанови Специализираният наказателен съд, като го оправда за лихварство и ръководство на организирана престъпна група. 

Предвиденото наказание беше 3 години, но съдията го увеличи с година и половина заради утежняващи обстоятелства. По две обвинения бившият кмет на Галиче беше оправдан - лихварство и ръководене на организирана престъпна група. Синът на Ценко Чоков - също е признат за виновен по редица обвинения - две заплахи за убийство, две закани за убийство и лихварство. 

Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специална линейка от Централния софийски затвор. Пак заради него финалните пледоарии по делото се проведоха в специално пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които беше на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция. Тогава заради оплаквания, че е започнал да сплашва свидетели, отново беше върнат в ареста, а съдебният състав беше подложен на проверка от ВСС. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари