Човек от групата на Ценко Чоков изчезна

0
Хората от село Галиче разказват за тормоза над тях
Хората от село Галиче разказват за тормоза над тях Видео: Нова телевизия

Касъм Касъмов, (който също бе сочен за част от групата на Чоков, но остана на свобода - бел.ред.) буквално изчезна от селото. Не сме го виждали. Не е спазен канонът с лицето на Ценко Чоков в църквата”, заявява в "Здравей, България" един от недоволните мъже, които се обявяват против кмета на селото, информира Нова телевизия.

Тази сутрин те се събраха пред сградата на кметството, за да изразят недоволството си за пореден път. Припомняме, че Касъм също бе сочен за част от групата на Чоков, но остана на свобода. Касъмов е общински съветник в Бяла Слатина и бивш кандидат-депутат от ДПС.

Сред сигналите, които хората подават устно пред телевизионните камери, е за кражба на ток от страна на Ценко Чоков.

Припомняме, че Ценко Чоков, синът му Мартин и още няколко души бяха арестувани след зрелищна полицейска акция. Съдът реши, че скандалният кмет и синът му трябва да останат зад решетките. 400 души от селото пък внесоха подписка в прокуратурата в подкрепа на своя кмет.

Добри думи и признателност към кмета на Галиче Ценко Чоков от детската градина в селото. Написали му личностна характеристика и я изпратили в съда. Едно от нещата, които посочили е, че плаща детската градина на 50-те деца, които я посещават.

„Давал е пари за закупуване на играчки, също така на много голяма част на материалната база в детската градина. Много ни помогна със закупуването на тези климатици, тъй като отоплението години наред беше много неефективно. Тук сме посочили, че дори многократно е дарявал хранителни продукти”, добавя Вера Кременска - счетоводител в детската градина в село Галиче.

Кухнята в градината също била ремонтирана от него. Ценко Чоков дори лично косял тревата в градината. А негов плакат виси над вратите в детското заведение.

В подкрепа на Чоков добри думи за него в съда изпратили кметът на Бяла Слатина, както и директорът на училището в Галиче. Селският свещеник отец Галин пък написал благодарствено писмо към Ценко Чоков, защото дал пари за смяна на дограмата в храма. Вандали обаче изкъртили надписа на стената на църквата, на който пишело, че именно кметът е дарител.

По повод думите на счетоводителката в детската градина в село Галиче, хората се възпротивиха с думите: „Верка е част от престъпната група на Ценко Чоков. Тя успя да назначи и майка си в детската градина”.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари