35 човека гасят пожара в горяща Tesla

2
Гасенето на горящ електромобил е по-трудно от това на нормална кола
Гасенето на горящ електромобил е по-трудно от това на нормална кола

Истинско огнено шоу наблюдаваха пътуващи по шосе в Австрия.

Специална техника и 35 човека бяха необходими да потушат пожара в горяща Tesla Model S. Според огнеборците, гасенето на запаления електромобил се оказало по-сложно, отколкото при нормален автомобил.

Инцидентът станал след като 19-годишна собственичка на Tesla Model S загубила управление и се врязала в ограждение край пътя. Електромобилът пламнал като факла, а девойката успяла да се измъкне от него без наранявания. И веднага се обадила на спешните служби, които реагирали много бързо, предаде OFFNews.

Дошлите на помощ пожарникари, обаче, доста се изпотили - оказало се, че не е толкова лесно да се изгасят горящите батерии на електромобила. Между другото, в инструкциите си за безопасност, от Tesla предупреждават собствениците на ековозилата, че горящите литиево-йонни батерии произвеждат "токсични димове" и съветват да се използва възможно най-много вода за потушаване на пламъците.

След като на помощ се притекли още екипи и огънят в крайна сметка бил потушен, пожарникарите поставили останките на електрокара под 48-часова карантина - препоръка, която също се съдържа в инструкциите на Tesla. Така, два дни експерти ще наблюдават возилото, да не би батериите отново да се възпламенят.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари