33-ма полицаи и медик на Спешна помощ са ранени в Берлин в новогодишната нощ

0
Берлинската полиция поиска пълна забрана на използването на фойерверки от частни лица
Берлинската полиция поиска пълна забрана на използването на фойерверки от частни лица Снимка: БГНЕС

Берлинската полиция поиска пълна забрана на използването на фойерверки от частни лица

След две години без фойерверки, новогодишната нощ в Германия бе изпълнена с тежки инциденти, както и с нападения срещу силите на реда. 17-годишно момче в Лайпциг се нарани толкова сериозно при използването на пиротехника, че почина в болница, предава БТА.

Събитията станаха причина отново да се заговори за пълна забрана на използването на фойерверки от частни лица - с такова искане излезе синдикатът на берлинската полиция.

Синдикатът на пожарникарите пък поиска пожарните автомобили да бъдат снабдени с камери - за да могат да бъдат документирани евентуалните посегателства срещу машините. Освен това се предвижда да се разчита и на камери, монтирани по телата на пожарникарите - пак със същата цел. Засега полицията и пожарната в Берлин имат 300 такива камери.

"Това, което изживяха нашите служители в новогодишната нощ, е невъобразимо", каза председателят на Синдиката на пожарникарите в Берлин Ларс Виг.

33-ма служители на полицията и пожарната в германската столица са пострадали в новогодишната нощ. Автомобилите на органите на реда били замеряни с каси от бира и с пожарогасители, спасителните екипи били атакувани с пиротехника.

"Не може хората ни да са под такава заплаха, да стават обект на нападения, а накрая всичко да бъде омаловажавано", заяви на свой ред председателят на германския Съюз на пожарникарите Карл-Хайнц Банзе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари