31 нови случаи на коронавирус у нас

2
Има нови три жертви с COVID-19
Има нови три жертви с COVID-19

2100 са общо случаите с коронавирус у нас.

31 са новозаразените за 24 часа. Те са констатирани в областите - София (12 случая), Ямбол (6 случая), Плевен (4 случая), Сливен (3 случая), Пловдив (2 случая), Кюстендил (1 случай), Габрово (1 случай), Монтана (1 случай) и Пазарджик (1 случай). 20 от тях са в болница, има едно дете с положителна проба на 10 г. в Ямбол.

Това съобщи ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг на оперативния щаб.

Има нови три жертви с COVID-19, като всички са над 70-годишна възраст. "Това са 79-годишен мъж от Дома за стари хора в Кула, който е починал в Монтана, жена на 75 години, починала в София, 87-годишен мъж с много придружаващи сърдечни заболявания, починал в „Пирогов“, обясни Мутафчийски. Така общият брой на починалите с коронавирус става 99. 

Националният оперативен щаб ще продължи да работи и да следи обстановката в страната, уведоми началникът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Относно детските градини от Щаба следят обстановката в Западна Европа. На сутрешно заседание с премиера Мутафчийски е изразил становище, че детските градини не бива да бъдат отваряни поне още седмица. 

"Има клъстарно разпространение на болестта, което ние отчитаме като много добре. Ако продължим в същия дух, това дава по-големи шансове за нормален живот в бъдеще", заяви Мутафчийски.

Относно КПП-тата, началникът на оперативния щаб подчерта, че те не са факт от 6 май и няма как да се върнат с въвеждането на извънредна епидемична обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари