30 нови случая на заразени с COVID-19 у нас

1
Почина мъж в Шумен. С него починалите стават 24
Почина мъж в Шумен. С него починалите стават 24

Случаите на COVID-19 у нас са 611.

Има 30 нови заразени. Те са констатирани в София (18 случая), Кюстендил (4 случая), Смолян (2 случая), Сливен (2 случая), Стара Загора (1 случай), Пазарджик (1 случай), Пловдив (1 случай) и Добрич (1 случай). 18 от тях са в болница. Излекувани са 48 пациента. 

Това съобщиха на редовен брифинг от Нащионалния оперативен щаб.

"Новите случаи на оздравели са 6. Трима мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера. Може да отбележим, че сред тях е жена на 70 години от Пазарджик", обяви ген.майор Венцислав Мутафчийски.

За денонощието има един нов смъртен случай - мъж на 72 години от Шумен с придружаващо тежко заболяване. Общо починалите са 24. Най-младият заразен е на 1 година, най-възрастния - 90-годишен. Това обяви ген.майор Венцислав Мутафчийски.

Сред заразените медицински лица има нов случай - на 62-годишна лекарка, която не е контактувала с пациенти.

Ген. Мутафчийски съобщи, че е завършило проучването на полицейските слуцжители. Изследвани са общо 1016 души, чиято средната възраст е 39 години.

Това са група хора с интензивни контакти, 1007 от тях са с отрицателен резултат, двама имат положителни данни за IGM антитела, което значи прясна инфекция и 7 души са положителни за IGG – 6 мъже и една жена, което значи, че са имали среща с вируса и вече имат антитела. Нито един няма положителен резултат, а един човек има симптоми, които наподобяват заболяването, но не е ясно още за коронавирус, добави д-р Ангел Кунчев.

Активна циркулация на вируса дори в София не е налице, епидемията е под контрол и ако продължим с мерките тя ще остане на нисък интензитет на разпространение, но е рано да разчитаме на масов имунитет, който да ни пази, подчерта още Кунчев.

При военните сме изследвали над 1100 души, без симптоматика. Предстои изследване в неделя на кораб, който се прибира от учение в Румъния, там са 146 моряци, които ще бъдат изследвани. Няма данни за оплаквания някакви на кораба, но сме длъжни да ги изследваме, уточни ген. Мутафчийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари