3000 камери дебнат за нарушения в София

0
От Столичната дирекция „Сигурност" планират до края на годината да бъде изградено постоянно видеонаблюдение и в района на софийската джамия
От Столичната дирекция „Сигурност" планират до края на годината да бъде изградено постоянно видеонаблюдение и в района на софийската джамия

До 150 нелегално пребиваващи чужди граждани залавят служителите на СДВР ежедневно.

Само за изминалото денонощие при специализирана полицейска акция са арестувани 65 нелегални мигранти. Това съобщи началникът на Охранителна полиция комисар Борислав Муеров.

Над 3000 камери денонощно следят за сигурността в София. От Столичната дирекция „Сигурност" планират до края на годината да бъде изградено постоянно видеонаблюдение и в района на софийската джамия, където има струпвания на граждани от Близкия Изток.

Ежедневно екипи на СДВР залавят нелегални мигранти, които не разполагат и с документи за самоличност в централните части на града, поясни шефът на Охранителна полиция комисар Борислав Муеров.

"Броя на задържаните ежедневно е около 50 до 100-150 души. Повечето са без статут, пребиваващи в страната, една част са с някакъв статут, които се установяват впоследствие от дирекция "Миграция".

По отношение на видеонаблюдението в София, Красимир Димитров от столичната дирекция „Сигурност" посочи, че между 50 и 70 на сто са намалели престъпленията в обсега на камерите.

"В момента на територията на София имаме 358 обекта с над 3000 камери. Там са намалели между 50 и 70% извършването на престъпления в обсега на видеонаблюдението. До края на годината ще изградим видеонаблюдение по улиците "Цар Симеон" и "Цар Самуил", които се свързват към видеонаблюдението, което върви от площад "Света Неделя" до Централна жп гара и Централна автогара", каза Димитров.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова вече ще има и постоянно полицейско присъствие в района на джамията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари