300 лева и ... имаш зелен сертификат за ваксина

1
Ако такава практика стане масова, това ще изкриви и статистиката за заболеваемостта,  предупреждават специалисти
Ако такава практика стане масова, това ще изкриви и статистиката за заболеваемостта, предупреждават специалисти Видео: bTV

В мрежата се появи информация за получаване на документа срещу сумата от 300 лв.

Възможно ли е да се сдобием със сертификат за ваксинация без да сме ваксинирани? Отговорите дава bTV.

В социалните мрежи хора твърдят, че срещу 300 лв. получават оригинален зелен сертификат. Пред камера обаче никой не си признава.Затова проверяваме инкогнито в медицински център дали ще заобиколим правилата. Казват ни, че ще се обадят по телефона и трябва да изчакаме отвън.След час работата не става. Решаваме отново да попитаме.

Съжалявам, искам да ви помогна, но сега не става“, казват ни отсреща. Общопрактикуващият лекар д-р Георги Миндов разказва за натиск за фалшиви сертификати от преболедували пациенти: „Те остават в безтегловност, те остават без сертификат и трябва да плащат безсмислени PCR тестове. Те са неоправданите, а ние сме подложени на натиск“.

Галин Ганчев е преболедувал, но не би нарушил правилата: „Хора като мен са стотици, хиляди може би, така че те няма да могат да си изкарат такъв сертификат и няма да могат да пътуват, наистина е вид дискриминация“, казва той.

Фиктивната ваксинация е престъпление, обяснява адвокатът по медицинско право Мария Шаркова: „Записват, че тази ваксина е поставена, но на практика тази ваксина няма да бъде поставена на въпросните пациенти. Всеки, който реши да прави подобно нещо, извършва престъпление“, категорична е тя.

Ако такава практика стане масова, това ще изкриви и статистиката за заболеваемостта,  предупреждават специалисти. А от Информационно обслужване уверяват – фалшифицирането на QR кода е невъзможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари