300 лева глоба за дядото на 10-годишно момче, което шофира автомобил

0
Семейството вече е избягало в Англия, очаква се властите там да съдействат на българските си колеги
Семейството вече е избягало в Англия, очаква се властите там да съдействат на българските си колеги Видео: БНТ

Видеоклип, от който се вижда как 10-годишно момче шофира мощен лек автомобил по улиците на Пещера, предизвика вълна от коментари в социалните медии. По случая се самосезираха от полицията и от отдела за закрила на детето. Вече са санкционирани близките на непълнолетното момче

Видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана. Това показва проверка на полицията, които са се самосезирали след разпространението на клипа, предава БНТ.

"Става дума за 50-годишен мъж, който е собственик на въпросния автомобил и го е предоставил на малолетния си внук, който е на 10 години, което е в пълен разрез със закона. Съставен му е акт по закона за движение по пътищата, който предвижда санкция и глоба в размер на 300 лв.", заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

По случая проверка са извършили и от отдела за закрила на детето в Пещера. Установено, е че семейството живее в Англия от 9 години. Малкият Фончо бил в България за празниците заедно с част от семейството си.

"Детето се отглежда при отлични битови условия, презадоволени базови потребности. Живо, енергично дете, в добро здравословно и психоемоционално състояние. Съжалява за извършената постъпката", заяви Невена Стефанова от отдел "Закрила на детето" в Пещера.

От снимки в профила на роднините се вижда още, че детето позира с газов пистолет. Проверката е установила, че оръжието е законно закупено от бащата на детето.

"Тук нямаме нарушение. По-скоро морално укорим е фактът, че някой предоставя на дете, и то толкова малко, да държи в ръцете си газово оръжие, което би могло да бъде опасно и да позира с него за снимка", коментира Мирослав Стоянов.

Семейството вече е напуснало страната. Днес от Министерството на труда и социалната политика са сезирали за случилото се социалното аташе на Кралство Великобритания. Очаква се властите в Англия да проведат незабавни разговори с родителите и близките на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари