Над 30 000 кандидати се отправят към местната власт

0
Около 1360 са кандидатите за общински кметове, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева
Около 1360 са кандидатите за общински кметове, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева Снимка: БТА

Около 1360 са кандидатите за общински кметове, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева

Към момента малко повече от 30 хиляди са кандидатите за общински съветници, които се борят за 5053 мандата в цялата страна. Около 1360 са кандидатите за кметове на община, като ще избираме 265 кметове на община. Около 6900 са кандидатите за кметове на кметства, като те се борят за 3041 кметства. Около 400 са кандидатите за кметове на район, като избираме 35 районни кметове в София, Пловдив и Варна. Това каза на брифинг зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева, предаде БТА.

Тя отбеляза, че тези данни не са окончателни, тъй като все още текат проверките на кандидатите. Има доста кандидати, назначени за членове на СИК, включително и на ОИК, посочи Матева.

Тя припомни, че до 14 октомври избирателите могат да подават заявления за гласуване по настоящ адрес. До 14 октомври изтича срокът, в който избиратели, които имат трайни увреждания, които не им позволяват да отидат до изборното помещение да гласуват, следва да подадат до общинската администрация заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, припомни Матева. Тя напомни, че ЦИК вече е взела решение за това как ще гласуват хората с увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари