3 лесни метода с които ще премахнете пърхота

1

Пърхотът е често срещан дерматологичен проблем, който в нередки случаи може да накара човек да изпита чувство на срам и дискомфорт. Представяме ви 3 лесни, икономични и практични метода, чрез които да премахнете този проблем и да се порадвате на една по-жизнена и здрава коса. Ето как:

1. Зехтин

Това е едно добро средство за хидратирането и подхранването на кожата. Загрейте малко зехтин в отделен съд, но внимавайте да не го нагреете прекалено много. Нанесете необходимото количество от него върху засегнатото място и го втрийте в кожата на скалпа с леки кръгови движения. Покрийте косата с шапка за баня и оставете маската да подейства за около час, след което я отмийте обилно с топла вода и необходимите продукти за косата.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок е едно от най-добрите естествени средства против пърхот. Изцедете един лимон в чаена чаша и я допълнете с вода. Вземете лимоновата кора и масажирайте скалпа в продължение на няколко минути, след което изплакнете косата с лимоновия разтвор.

3. Натурален ябълков оцет

Вземете една спрей бутилка и в нея смесете 60 милилитра натурален ябълков оцет и 60 милилитра вода. Разклатете добре бутилката, за да може съставките да се смесят и нанесете разтвора върху скалпа, като избягвате контакт с очите. След това обвийте косата в хавлия и оставете разтвора да действа за час. Накрая го отмийте по обичайния начин с необходимите продукти.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари