28 души са разпитани по случая с разменените бебета в АГ болница "Шейново"

0
Нито една от двете майки не е отказала да направи ДНК тест, уточни прокурор Иван Стефанов
Нито една от двете майки не е отказала да направи ДНК тест, уточни прокурор Иван Стефанов Снимка: БНТ / стоп-кадър

Нито една от двете майки не е отказала да направи ДНК тест, уточни прокурор Иван Стефанов

Софийската районна прокуратура води разследване по случая с разменените бебета в столична болница. В рамките на седмица са разпитани 28 души, иззети са и генетични материали, заяви пред журналисти заместник районният прокурор Иван Стефанов, цитиран от БНТ.

Нито една от двете майки не е отказала да направи ДНК тест, уточни той.

"Установено е, че родителите в актовете за раждане на двете деца не съответстват, т.е., децата са разменени. Целта на разследването е да се установи в кой момент е станала размяната", посочи той.

В момента и двете деца са при майките, с които са изписани. Дирекция "Социално подпомагане" е в течение със случая и няма данни някое от децата да се намира в опасност.

Гривните с номера на бебетата са били правилно поставени в болницата, но при двете жени са били разменени - именно заради това у едната майка се поражда съмнение дали е изписана с детето си.

По-рано днес стана ясно, че Агенция "Медицински надзор" започва проверка в столичната болница, за която има сигнал, че е изписала разменени бебета. По неофициална информация случаят е от болница "Шейново".

По казуса е образувано и досъдебното производство на 14 декември за умишлена замяна на малко дете.

В момента дирекция "Социално подпомагане" проверява постъпвал ли е сигнал към тях от страна на майката, която твърди, че бебето ѝ е разменено. Ако се наложи, по преценка на разследващите, социалните могат да предоставят мерки по закрила. Към момента подобна мярка не е предприета, заявиха от Министерство на труда и социалната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ирена
    И сега колко време ще отнеме на институциите да решът казуса. Боже не мога да си представя децата ми да са объркани в болницата. Аман от некомпетентни лекари, точно затова си избрах малка болницата с доказани специалисти. Свети Лазар може да е малка болница, но специалистите са адски кадърни и такива каши просто няма как да станат. Да не говорим, че акушерките са малко на брой и до изписването дори вече ги знаех всички по име и те мен. Дано всичко скоро се изясни за семействата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари