250 семейства от Русе са без ток вече трети ден

0
Никой от Община Русе не чисти снега, за да осигури достъп до аварията / Снимката е илюстративна
Никой от Община Русе не чисти снега, за да осигури достъп до аварията / Снимката е илюстративна

От три дни насам над 250 семейства от Русе са без ток.

Хората обитават една от вилните зони на дунавския град в района на Паметника на Русофилите. Причината да са без електричество е авария, която не може да се отстрани, защото техниците не могат да стигнат до трафопоста заради големите преспи, пише 24 часа.

В същото време, никой от Община Русе не идва да разрине снега, за да осигури достъп до енергийното съоръжение. Засегнатите русенци признават, че местността в която живеят, се води вилна зона и е извън регулацията на град Русе. Затова общината няма ангажимент да почиства снега тук, обяснили управниците.

В същото време, хората плащат данъци на Община Русе, но без да получат помощ оттам. Едно от семействата, които живее в района разказва, че са подали вече над 50 сигнала към телефон 112, но реакция няма. Трети ден вече никой не се наема да почисти района от снега. Семейството има две малки деца. Невъзможно е придвижването им с автомобил, затова им се налага да ходят пеша всеки ден близо 2 километра до най-близкия магазин. В същото време, те готвят на ток.

Заради липсата на електричество, жената не може подготви топла храна. От три дни насам, хората карат на сухоежбина, на салам и хляб. На заседание на кризисния щаб миналата седмица, кметът на Русе Пламен Стоилов заявят категорично че вилните зони, които не се водят в регулацията на Русе няма да се почистват от снега от общината. Така за потърпевшите русенци остава единствено да чакат да се стопи снега, за да могат да заживеят нормално.
 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари