250 хиляди са директно купените гласове на избори у нас

0
Цифрата зависи от това за какво са изборите, а при местния вот тя е най-голяма
Цифрата зависи от това за какво са изборите, а при местния вот тя е най-голяма Снимка: Bulgaria ON AIR

Гласовете, които се купуват по избори в България, варират между 200 и 250 хиляди.

Цифрата зависи от това за какво са изборите, а при местния вот тя е най-голяма. Това обясни в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор Стойчо Стойчев.

Той подчерта още, че по избори имаме и официално купени гласове чрез тези на застъпниците на политическите партии. Тези изводи Стойчев е направил след 4-годишно изследване, което обхваща всички провеждани избори в България от 2014 година досега.

Изследването му е поместено в първата книга на политическия анализатор "Контролираният и купен вот като инструмент за завладяване на държавата от организирани престъпни мрежи: политически рискове и тенденции".

"Смело би било да кажем една трета от подадените гласове да са контролирани по един или друг начин, но защо не", каза Стойчо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Политическият анализатор обясни още, че вече е представял резултатите от своето изследване на различни световни и европейски форуми. 

"Като цяло от колегите ми от балканските страни получавам много отзиви, че нещата при тях са сходни, да не кажа същите", сподели още Стойчев. По думите му след представяне на изследването в Делхи, индийските му колеги са споделили, че и при тях практиките са подобни.

"Абсолютно убедено твърдя, че нещата не могат да се променят с промяна в нормативната база", каза още той.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари