24-годишен дилър застава пред Русенския съд

0
Обвиняемият работел, но реализираните от него доходи не му били достатъчни и решил да си набавя допълнителни, като продава наркотици
Обвиняемият работел, но реализираните от него доходи не му били достатъчни и решил да си набавя допълнителни, като продава наркотици

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж, държал и разпространил различни  наркотични вещества.

Обвинението срещу Диан К. е за това, че за времето от  16.06.2016г. до 17.06.2016 г. в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление - на два пъти, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества  /марихуана - 0,7249 грама, 101 бр. таблетки с общо тегло 32,31 грама и съдържание на 3,4-метилметилендиоксиметамфетамин MDMA (Eкстази) и метамфетамин с общо тегло 7,51 грама/ и разпространил чрез продажба високорисково наркотично вещество на мъж от същия град - 0,42 грама метамфетамин на стойност 10,50 лева. Като всички наркотични вещества са на обща стойност 1495 лева - престъпление по чл. 354а, ал.1, вр. чл.26  от НК.

Обвиняемият работел, но реализираните от него доходи не му били достатъчни и решил да си набавя допълнителни, като продава наркотици. Снабдил се с различни наркотични вещества, които разпространявал на неограничен кръг лица, а дрогата съхранявал  в помещение, намиращо се в подстълбищното пространство, на входа и в главния коридор на избените помещения. Обвиняемият е осъждан. Взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари