230 машини за гласуване пристигнаха в Русе

0

Разпределението им по изборни секции започна малко преди 14:00 часа

230 машини за гласуване за втори тур на местния вот пристигат по график в Русе и региона днес.

Разпределението им започна малко преди 14:00 часа от ОУ "Алеко Константинов", в което има 9 секционни избирателни комисии, информира БНТ.

Балотаж на 5 ноември, неделя, ще има в седем от осемте общини в областта. В четири от тях изборите ще бъдат само за кметове на кметства, а в Русе, Борово и Две могили на втори тур отиват и кандидатите за кметове на общини. Хората от общо 15 кметства в региона ще имат възможност отново да изберат своя управник. Единствено в нито едно от населените места в община Ценово няма да се проведат избори.

Машинен вот трябва да има в 230 секции в областта, като 202 от тях ще са в община Русе. Десет секции с електронен вот ще има в Две могили, осем в Борово, пет в Сливо поле, по две в Бяла и Ветово и една в ивановското село Мечка.

В секционните избирателни комисии се разпределят и пристигналите вчера в Русе 174 500 бюлетини. Най-много бюлетини бяха предоставени на община Русе – 152 800.

150 700 от тях са за избор на кмет на община Русе. Останалите 2100 са за избор на кметове на кметствата Долно Абланово /200/, Хотанца /700/ и Червена вода /1200/. Най-малко бюлетини са предвидени за община Иваново. Там избори ще се проведат единствено в село Мечка, а бюлетините за имащите право на глас са 500. Община Борово получи 7200 бюлетини, Сливо поле – 2500, Две могили – 8700, Ветово – 1200 и Бяла – 1600.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    14
    Венко събутия срутник
    В кое казино са? И аз утре ще ходя на машинките дано да имам късмет този път
  • -6
    13
    Димитър Маринов Чорбаджиев
    Аз Димитър Маринов Чорбаджиев заявявам най категорично,че моята съпруга Ивелина Чорбаджиева ще манипулира вота.
  • -1
    12
    до 11
    Работата е там, че мога да ти го докажа много лесно. Остава въпроса на тебе стиска ли ти да се срещнеш с човек, който си квалифицирал като "ревльо" и "лузър" без да ме познаваш. Обещавам, че няма да те разревавам много :)
  • 0
    11
    ха, ха
    лузерчето получавало над 3 пъти заплатата на кмета, демек шест минимални по три поне, което прави 14 бона! Вярваме, вярваме, само дето тези 14 бона ги вземаш за повече от година!
  • -1
    10
    до 3+8+9
    Първо: виждам, че те гони шизофрения, защото ти лично имаш общо 3 коментара под тази публикация. Ще гласуваш ли, ще ревеш ли, ще си пиеш ли хапчетата? Второ: Защото заплатата ми е над 3 пъти по-висока от Пенчовата. Така че ДА - ПРАВ СИ! Гроздето е кисело в сравнение с меда :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари