Избирател в Русе: Няма как принтер, който си видял, накрая да принтира по друг начин

1
По-голямата част от русенци предпочитат машините, показва репортерската проверка
По-голямата част от русенци предпочитат машините, показва репортерската проверка Снимка: БГНЕС

По-голямата част от русенци предпочитат машините, показва репортерската проверка

Избирателната активност в община Русе е по-ниска от миналата неделя - едва 6,3 на сто по последни данни. Балотажи се провеждат и в общините Борово и Две могили, а предпочитанията на хората са за гласуване с машина.

В община Борово, където на балотаж са кандидатите на ГЕРБ и БСП, избирателната активност е 22%, а в Две могили, където един срещу друг са кандидатите на ГЕРБ и на СДС, тя е 18,4%.

Най-пасивни отново са жителите на община Русе, където към 11:00 часа бяха гласували едва 8 455 души от общо 134 565 имащи избирателно право.

Няма подадени жалби за нарушения. Само две машини в цялата Русенска област не са започнали работа и е преминато към гласуване единствено с хартиени бюлетини.

По-голямата част от избирателите предпочитат машините, показа репортерската проверка:

"Няма как един принтер, който ти си видял, и накрая нещо да го принтира по друг начин, няма как. Целта трябва да се всее недоверие към машинното гласуване, това е. И да може да се манипулират хартиените бюлетини", коментираха избиратели, цитирани от БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    17
    Русенец
    Флашката отчита каквото си трябва. Принтираната бележчица е за успокоение на о8цата.
  • 0
    16
    Безпартиен
    Да попитам всички многознайковци защо Германия Холандия Финландия Норвегия че и Румъния се отказаха от машините за гласуване
  • 1
    15
    стига драскайте тука
    вървете да гласувате, че пенчо вече е кмет!
  • -6
    14
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Ако има някой технически грамотен да не иска да гласува с машина е по политически причини. Обикновено това го нравят технически грамотни, с промити със съветска пропаганда мозъци русоиди. Това е простата истина, Друзя!
  • 0
    13
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Ако случаят е само един значи тоя е доста тъп, че не може да гласува с машина. Казано по друг начин , не е виновна машината, а човека. Сега заради един случай на т-пунгер, да се ощетяват милиони гласоподаватели, предпочитащи машините, е доста неправилно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари