Пристигнаха бюлетините за балотажа в Русенско

0

Те бяха докарани при засилена полицейска охрана

174 500 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в област Русе в неделя.

Бюлетините пристигнаха преди минути в Областната администрация и предстои до края на деня да бъдат предадени на представители на Общинските избирателни комисии /ОИК/.

Те бяха докарани при засилена полицейска охрана, като на място в София бяха получени от упълномощени представители на областния управител Данаил Ковачев и ОИК.

Бюлетините са повече от два и половина пъти по-малко от първия тур, защото вече са избрани общинските съветници и предстоят само балотажи за кметове в част от населените места в региона. Най-много бюлетини ще получи община Русе – 152 800, като 150 700 от тях са избора на кмет на общината. Останалите 2100 ще бъдат за изборите на кметове на кметства в Долно Абланово, Хотанца и Червена вода. Най-малко бюлетини са предвидени за община Иваново. За там те са едва 500, но това се дължи на факта, че изборите там ще бъдат само за кмет на кметство Мечка – 500.

По последни данни от ЦИК броят на избирателите в избирателните списъци за гласуване е 188 208, като за община Русе техният брой е 134 337. Секциите в областта са 257, което е с 82 по-малко от изборите миналата неделя. От споменатите 257 секции, шест са подвижните. Три от тях са в община Русе и по една в Борово, Бяла и Две могили. Машинен вот би трябвало да има в 230 секции в областта, като 202 от тях ще са в Русе. Десет секции с електронен вот ще има в Две могили, осем в Борово, пет в Сливо поле, по две в Бяла и Ветово и една в Иваново.

Машините за гласуване се очаква да пристигнат утре като тяхното разпределение се организира от фирма „Сиела Норма“ и Областната дирекция на МВР, които ги съпровождат от логистичния център до секциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Малкият Плънчо
    Хахаха. Тези вече са попълнени със сексуалния номер. Поне сме първи със съответствие на поведение и номер на болетина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари