21 години от атентатите на 11 септември в САЩ

1
За 102 минути четири самолета отнемат 300 човешки живота
За 102 минути четири самолета отнемат 300 човешки живота Снимка: ДПА

За 102 минути четири самолета отнемат 300 човешки живота

21 години след атентатите на 11 септември САЩ отдават почит на жертвите.

На този ден през 2001 година само за 102 минути четирите самолета отнемат 300 човешки живота, предава NOVA. А общият брой на жертвите след атентатите достига 2977.

11 септември 2001 година, 8:35 ч., полет 11 на Американските авиолинии се отклонява от курса и се насочва към Ню Йорк. 10 минути по-късно машината се разбива между 93-ти и 99-тия етаж на една от кулите на Световния търговски център

В същото време полет 175 на Обединените авиолинии също променя курса и се насочва към Ню Йорк. В 9:03 часа следва втори удар. Самолетът  поразява южната кула на емблематичния център.

Цял Манхатън изпада в паника.

Три минути след фаталния удар диспечерите губят връзка с екипажа на друг самолет. В 9:05 ч. полет 77 на Американските авиолинии вече се е отклонил от курса си и се насочва към столицата Вашигтон. 30 минути по-късно машината поразява част от американската щаб квартира. Пентагона е в пламъци.

7 минути по-късно четвърти самолет се разбива в гориста местност на 20 минути от Вашингтон.

В Ню Йорк почти час след първата атака 110 етажната южна кула на търговския център се срутва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Мирослав AлександровMiroone
    Ако все още някой вярва че това е терористичен удар , означава че все още живее в паралелна вселенА! От много американски учени се доказа, че е нямало самолети, взривовете са били заредени в самите сгради от правителствени служби! Ако въобще имате някаква независима журналистика в този сайт, спрете да пишете глупости!
  • -3
    3
    Миска
    Предлагам сащниците, които планираха, които го организираха и които сащници изпълниха тази секретна операция на 11.09 (тяхно собствено дело срещу собствените си граждани), да направят същото, когато ще е новото събиране в Давос! И светът да напуснат всички сащнически изчадия, правещи хибридни войни и унищожаващи населението на планетата с болните си мозъци!
  • -4
    2
    ЙаХ
    Днес всички сащнически купени пропагандни медии ще ни надуват главата за нещата, които сами си спретнаха срещу собственото си население!
  • 2
    1
    Народът го е казал:
    На зла круша – зъл прът!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари