20 години затвор получи мъж за жестоко убийство в Бургас

0
Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив и с особена жестокост
Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив и с особена жестокост Снимка: БГНЕС / Архив

Подсъдимият има шест предходни осъждания

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо Д.В. Той е подсъдим за това, че умишлено умъртвил 38-годишен мъж, намиращ се в безпомощно състояние. Престъплението е осъществено на 08.12.2020 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.5, т.6, предложение последно, т.12, вр. чл.115, вр. чл.29, ал.1, б. „А“, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който подсъдимият е нанесъл множество прободно-порезни рани в областта на шията, лицето, ръцете и краката на пострадалия. Престъплението е осъществено в апартамента на пострадалия, където между него и Д.В. възникнал конфликт.

Подсъдимият има общо шест предходни осъждания. Последното му наказание е наложено през 2013 г. за опит за убийство, останал недовършен, поради независещи от Д.В. причини.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд- Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари