20 000 волта убиха млад мъж

0
Случаят не се разглежда като трудова злополука, защото няма трудово-правни отношения
Случаят не се разглежда като трудова злополука, защото няма трудово-правни отношения

Ужасна трагедия помрачи деня на изборите в хасковското село Елена.

Млад мъж загинал от волтова дъга докато оправял покрива на къщата си. Неизвестно как, между висящите отгоре далекопроводи и качения на керемидите мъж се получила волтова дъга, пише "Монитор".

В резултат върху човека се стоварили 20 000 волта които причинили незабавната му смърт. Починалият Георги Жеков е млад човек в разцвета си. Вместо с избори се занимавахме с погребения, коментира бившият кмет на Елена Иван Иванов. Днес Георги бе призован в хасковският районен съд по дело от частно наказателен характер. Естествено не дойде, а на строгия въпрос на съдията за причината, му бе посочена най-сериозната и неотвратимата - смъртта.

Случаят не се разглежда като трудова злополука, защото няма трудово-правни отношения. Сигнал за инцидента не е подаван към хасковската Инспекция по труда, коментира нейният началник Петър Андреев. Става дума за нещастен случай.

За съжаление нещастни случаи от този род далеч не са изолирано явление. Преди година и половина, през февруари 2014-та, волтова дъга уби на място двама мъже в парк Кенана Хасково. Тя се получила между провисналите жици на многогодишни далекопроводи, които стопили 6-метровото по закон разстояние до земята и изправяния от младежите пилон на знаме.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари