2-годишно момиченце получи гърч в детска ясла в Русе

12
Бащата на момиченцето твърди, че Спешна помощ се е забавила
Бащата на момиченцето твърди, че Спешна помощ се е забавила Видео: NOVA

Бащата на момиченцето твърди, че Спешна помощ се е забавила

Двегодишно дете получава гърч в детска ясла, а линейката се бави 30 минути. Случаят е от сряда от Русе. Бащата на момиченцето подава сигнал до NOVA.

Докато са се борили за живота на детето от яслата са звънели на телефон 112 два пъти.

Двегодишната Тея вече е добре, макар да остава за наблюдение в болница.

Получих обаждане от приятелката ми, че детето е с висока температура и трябва да го прибера от яслата. Бях на „Дунав мост”, но се върнах”, разказа в ефира на „Здравей, България” бащата на детето Милен Димитров.

По думите му той е заварил момиченцето сгърчено, свито на топка и в безпомощно състояние. То не имало хронични проблеми. „Беше здраво сутринта. Играхме си преди да го заведа на ясла”, посочи той.

Нямаме право да даваме лекарства на децата в яслата. Започнахме да обвиваме детето с влажни чаршафи с вода и оцет, за да свалим температурата. Правехме и масаж, защото детето беше сковано. Следяхме да не си глътне езика”, заяви Теодора Миткова, медицинска сестра, Детска ясла №9, Русе.

Висока критичност имаше. Детето получи цианоза. Скова цялото тяло. Бяхме много уплашени. Стресът беше за целия екип”, твърди Дарина Данева, медицинска сестра, Детска ясла №9, Русе.

По думите на двете жени е имало две позвънявания до Спешна помощ. Първият път съобщили за дете с висока температура, но десетина минути по-късно позвънили пак, за да съобщят за гърча. Това става в рамките на 20-25 минути.

Когато парамедикът дойде, той излезе от линейката без куфар и чанта. Наложи се да се върне за оборудването. След това изнесох детето на ръце, за да тръгнем към болницата”, категоричен е бащата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ДО русенска действителнос
    яслата е в кв,Дружба къдеса линейките несали пак там?
  • 10
    4
    ВиК
    Абе защо не звъннаха на нас вместо на линейката , веднага щяхме да изпратим трактор даже с ремарке . И без това в Русе сме си в свои води , копаем , къртим , ремонтираме после и ремонта пак ремонтираме . Жив и здрав да е кмета .
  • 4
    3
    Иванова
    Много е стресиращо ,но не е опасно, Преживяла съм го.Гърча от висока температура става ,защото нерната система не издържа,Трябва да се даде амидофен,за да спадне температурата,може и фенобарбитал за отпускане на нервната система,след 20 мин ще е добре детето,но си е страшничко като ти се случи.
  • 4
    2
    винаги е така
    Какво означава ""изнесли го на ръце"" , две годишно детенце без данни за травма с носилка ли да го изнасят към линейката.........
  • 21
    1
    русенска действителност
    Не заемам страни, но линейката да не закъснее в разкопания ни град ще е цяло чудо. Някои улици се затварят от днес за утре без предварителни предупреждения. Караш си по обичайния маршрут и в дъното на улицата виждаш знака и трябва да връщаш назад до най-близкото кръстовище. Понякога затварят и по няколко алтернативни пътя едновременно... и това са само част от проблемите с предвижването с автомобил из нашия град. Тая линейка трябва да се телепортира до мястото на инцидента, че да няма закъснение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари