2 дни без връзка с блокираните край Мариупол български моряци

0
17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд
17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд Видео: NOVA

Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това алармира една от съпругите на моряците

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна, предаде NOVA

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди това се виждаше, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова.

Според нея провизиите на моряците свършват.

По думите ѝ евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

„Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари