18 българи са блокирани на кораб в Мариупол

0
Съпругата на един от моряците заяви, че втори ден няма връзка с екипажа
Съпругата на един от моряците заяви, че втори ден няма връзка с екипажа

18 български моряци на кораба “Царевна” са блокирани вече 15-и ден в украинското пристанище Мариупол

Плавателният съд е собственост на варненска фирма и плава под малтийски флаг. Съпругата на един от моряците заяви, че втори ден няма връзка с екипажа заради спрения интернет, предава БНТ.

Жената е притеснена, че засега не се предвижда евакуация на екипажа по суша, а на плавателния съд има запаси от гориво и храна за месец и половина. Управителят на фирмата собственик на “Царевна” каза, че три пъти на ден се свързва с капитана на кораба по сателитен телефон и уведомяват близките на моряците за състоянието им. Всички от екипажа са добре. Имат и достатъчно запаси.

Връщане на кораба по море засега е невъзможно, тъй като Русия е затворила Азовско море за корабоплаване, а Украйна самото пристанище в Мариупол. Държавата собственик на флага, под който плава “Царевна”, преговаря за осигуряване на коридор, за да може корабът да напусне порта, но засега без резултат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари