17 русенци покориха заедно връх Мусала

0
Групата покори най-високата точка на Балканския полуостров при слънчево и ясно време за около 3 часа
Групата покори най-високата точка на Балканския полуостров при слънчево и ясно време за около 3 часа

17 русенци, служители в спедиторска фирма в крайдунавския град, изкачиха заедно връх Мусала (2925 м).

Това се случи през почивните дни, като кулминацията на фирмен тийм-билдинг.

Групата покори най-високата точка на Балканския полуостров при слънчево и ясно време за около 3 часа, сподели един от участниците в похода Васил Тодоров, цитиран от ТОП НОВИНИ.

Той добави, че преди година екипното фирмено мероприятие е включвало изкачване на връх Ботев, така че те вече са имали добър опит от по-тежък преход.

"Атаката на върха започна от хижа "Ястребец" (2369 м. н.в.). Преди това преодоляхме 1000 метра надморска височина с кабинковия лифт от базовия лагер в Боровец. До хижа "Мусала" (2389 м.) релефът бе предимно равнинен. След това започнахме да се изкачваме във височина, същевременно теренът ставаше все по-труден. Достигането до заслон "Леденото езеро" (2720 м.) или своеобразния щурмови лагер ни подготви за финалната права от маршрута, която бе истинско "море от камъни" по склоновете в подножието на Мусала или още 205 метра по височина.

Металната рамка, с която е маркиран върхът, вече се виждаше, но за докосването и бяха нужни още малко воля и физическа издръжливост от колегите ми. В крайна сметка малко преди 13 ч. всички стъпаха на "покрива" на Балканите. Там увековечихме момента в снимки, поотдъхнахме с по 1 чай и тръгнахме обратно към отправната точка - лифта на "Ястребец". Заедно с нас само на върха имаше около 100 туристи, а по пътя в двете посоки срещнахме още много любители планинари от всички възрасти, от различни държави, включително дори от Китай. "Експедицията" завърши около 17 часа", разказа Васил.

Той сподели, че на местата за почивка впечатление са му направили еко-послания от сорта на "Боклукът - в твоята раница!" и "Планината няма ръце за вашия боклук!".

След завръщането си, наред със служебните задължения във фирмата, Васил Тодоров запретва ръкави и в подготовката на нови спортни фен артикули. Той е може би най-креативният фен на "Дунав" Русе, автор на дизайна на редица шалове и артикули свързани с клубовете, носещи името на голямата европейска река, през последните години.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари