17 години затвор за жената, обрекла мъжа си на гладна смърт

4
Жената е държала под ключ в дома им в Бургас 83-годишният пенсионер, като го е лишавала от вода, храна и лекарства
Жената е държала под ключ в дома им в Бургас 83-годишният пенсионер, като го е лишавала от вода, храна и лекарства Снимка: Труд

Веселина Гинева от Бургас уморила мъжа си с глад и изхвърлила тялото му в контейнер за смет

Бившата детска учителка Веселина Гинева, която бе призната за виновна, че е уморила от глад безпомощния си съпруг през 2014 г. в Бургас, ще лежи 17 г. в затвора. Това реши окончателно Върховният касационен съд, съобщи Труд. Висшите магистрати оправдаха възрастната жена само по обвинението, че убийството е било извършено с користна цел.

Гинева две години е получавала пенсията на вече мъртвия инж. Димитър Миразчиев, преди да бъде уличена в престъплението.

От май 2013 г. до август 2014 г. жената е държала под ключ в дома им в бургаския кв. “Лазур” 83-годишният пенсионер, като го е лишавала от вода, храна и лекарства.

Няколко пъти той търсил помощ от съседите с бележки. В тях пишел, че Веселина не го пуска навън и не му дава да яде. Старецът хвърлял листчетата през прозореца, но те падали пред блока и Веселина ги прибирала.

Той обещал да не вика и я молел да не заковава прозорците, за да влиза чист въздух, но тя нарочно ги заковала”, разказаха комшии.

Издевателствата над Димитър Миразчиев продължили, докато той издъхнал. На комшиите Гинева обяснила, че е отишъл в старчески дом. Тялото на мъжа беше открито през 2016 г., а малко след това учителката беше арестувана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук