1600 първокурсници са се записали в Русенския университет

0
Незаети са около 250 места и те са предимно в инженерните специалности
Незаети са около 250 места и те са предимно в инженерните специалности

1600 първокурсници са се записали досега в Русенския университет, но броят им може да нарасне до началото на учебната година, тъй като е обявен допълнителен прием.

Това съобщи днес на пресконференция в Русе ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Незаети са около 250 места и те са предимно в инженерните специалности. Още при първо класиране са запълнени бройките за акушерки, медицински сестри и кинезитерапевти. В бизнес специалости са заети всички места държавна поръчка и още 30 души са се записали за платено обучение. При първо класиране са запълнени и 60-те места за педагогическите специалности. Досега 130 първокурсници са заявили желанието си да учат във филиала на висшето училище във Видин.

Проф. Белоев каза още, че Русенският университет започва академичната година с изключително висока акредитационна оценка. В края на юли след извършени редица проверки Националната агенция по оценяване и акредитация му е дала оценка 9,44 по десетстепенната скала.

„Всяко покачване в скалата след 9 в системата е изключително трудно. Предишната оценка от акредитацията ни бе 9,28, а ние успяхме да я повишим, доказвайки, че сме университет-гарант за развитието на региона“, допълни проф. Белоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари