16 прояви на вандализъм са заснели камерите в Русе

1
Общината от началото на годината е платила 46 000 лева, които идват от данъците на русенци
Общината от началото на годината е платила 46 000 лева, които идват от данъците на русенци

16 вандалски прояви са регистрирали камерите за видеонаблюдение, разположени на възлови места в Русе, от началото на годината

Още в първите дни след Нова година двама мъже ритат и счупват едно от закалените стъкла от изградения парапет на панорамната площадка „Левента“. Те са заснети и казусът е предаден на полицията.

Общо 6 са случаите, в които е заснето как младежи рисуват със спрей по фасадите на сгради, паметници, градинска мебел. Колчетата, които ограничават паркирането по тротоари и в зелени площи, са били обект на вандализъм поне пет пъти от януари до сега.

Редовно обект на набези на вандали са подлезите в Русе и изградения надлез на бул. „България“. Драскане със спрей, счупване на стъклата на входните врати на надлеза и умишлено унищожаване на камерите за наблюдение са част от посегателствата.

Само за възстановяването на щетите по фасадите, изпочупените пейки, кошчета, чешми, детски и фитнес площадки Общината от началото на годината е платила 46 000 лева, които идват от данъците на русенци.

Всички заснети вандалски прояви са предадени на полицията, която разследва всеки един случай. Извършителите са известни, защото разделителната способност на камерите позволява разпознаването на лица и откриването на извършителите е много лесно.

Предстои следващата седмица да бъде доставена машина за почистване на графити от сградите. Стойността ѝ е близо 3000 лв., като с допълнителните консумативи, необходими за използването ѝ, сумата става почти 4000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари