16 милиона души са под карантина в Северна Италия

0
Мярката ще продължи до април
Мярката ще продължи до април Видео: bTV

16 милиона души в областта Ломбардия в Италия са поставени под карантина, както и в 14 провниции.

Тя ще продължи до началото на април, научаваме от bTV.

Страната полага всевъзможни усилия, за да овладее разпространението на коронавируса. Поради тази причина всички спортни зали, басейни, музеи и ски курорти ще се затворят. Ресторантите и кафетата за сега могат да останат отворени, но условието е клиентите да седят на разстяние от един метър един от друг. Хората ще се призовават да седят повече по домовете си, а тези, които нарушат карантината, могат да бъдат застрашени от три месеца в затвора. 

Новите предпазни мерки за ограничаване разпростарението на заразата, които ще продължат до 3 април, важат и за финансовия център Милано и любимата дестинация на туристите Венеция.

Италия е най-тежко засегната старана в Европа до този момент. В събота броят на заболелите рязко се покачи. Броят на смъртните случаи в страната е над 230, като по данни на официалните лица над 50 смъртни случая са от последните 24 часа. В събота броят на потвърдените случаи на зараза скочи с над 1200 до 5883. 

Целият северен район Ломбардия, в който живеят 10 милиона души, както и финансовият център на страната Милано, ще бъдат затворени. 14 провинции, включително Венеция, Парма и Модена, ще бъдат обект на същите мерки. Мерките за сигурност ще обхванат около 16 милиона души. 

Премиерът Джузепе Конте заяви, че засегнатите провинции са Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Александрия, Асти, Новара, Вербано Кусио, Осола, Верчели, Падуа, Тревизо и Венеция. До този момент около 50 000 души бяха засегнати в Северна Италия от карантинните мерки. 

От Световната здравна организация препоръчват на Италия да се съсредоточи основно върху мерките за ограничаване на вируса, тъй като инфекцията се разпространява с бързи темпове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари