16 медала завоюваха състезателите от клуб „ИМИДЖ - Русе”

0

От 30 юни до 03 юли 2016 г. в зала „Арена Армеец“-София при отлична организация от БФСБ се проведе първи кръг от Държавното Първенство по скокове на батут /индивидуално и синхрон/, скокове на пътека и двоен мини батут.

В надпреварата  взеха участие над 210 състезатели от всички възрастови групи от 12  клуба  в България.

Спортен Клуб Скокове БатутИМИДЖРУСЕ” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 10 състезатели, които с резултатите си утвърдиха русенския клуб като един от водещите в страната. На шампионата бяха спечелени общо 16 медала от които:  

- шест златни / два за Димитър Георгиев и по един за Десислава Манолова, Емилия Великова, Калоян Петров  и Максим Ангелов/;

- седем сребърни / два за Калоян Петров и по един за Десислава Манолова, Емилия Великова, Максим Ангелов, Радостин Мицов и Георги Басарбовски /;

- три бронзови / Калоян Петров, Максим Ангелов и Кристиян Георгиев/.

 

Високото ниво на подготовка в русенския клуб логично доведе до определянето на Калоян Петров, Емилия Великова и Георги Басарбовски като млади таланти на които Българска Федерация Скокове Батут ще обръща персонално внимание в подготовката и развитието. При закриването на шампионата президента на федерацията г-н Стоян Димитров лично представи младите таланти на България от всички клубове и обяви организирането на тренировъчен лагер през месец септември тази година специално за тях.

В състава на националния отбор по скокове на батут на Република България за предстоящият международен тренировъчен лагер от 16 до 26 юли  тази  година в Португалия  е включена русенската състезателка Десислава Манолова носителка на два златни и два бронзови медала от международните турнири във  Валядолид – Испания, Минск – Беларус и Бреша - Италия. За помощник треньор на националите ни е определен г-н Станислав Стоянов.

В хода на Държавното първенство бе проведено и общо събрание на БФСБ. Особено внимание се обърна на подготовката на състезателите от разширения състав на националния отбор /35  души / във връзка с второто домакинство на България за Световно Първенство през месец ноември 2017 г. в София.  Радостен е и факта, че град Русе е определен като център за подготовка за възрастите 15-16;17-18 години ,мъже и жени. Предвижда се провеждането на шест тренировъчни лагера по 25 дни през 2017 година в залата на Спортен Комплекс “Локомотив“.

Държавният и международен спортен календар за 2016 г. предвижда участие на състезатели и треньори от СКСБ „ИМИДЖ – РУСЕ”  в следните турнири и лагери:

15-20 август              Възстановителен лагер гр. Върбица

09-11 септември       Купа Северна България-финали гр. Русе

23-25 септември       Международен турнир гр.Кюстендил

22-25 октомври        Държавно Първенство-финали гр. Габрово

04-06 ноември          Международен турнир „Русенска перла“ гр.Русе        

Ръководството на Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ – РУСЕ” благодори на г-н Иван Иванов сабственик на „ИРИМ“ ЕООД  гр. Русе за оказаната финансова подкрепа във връзка с участието на отбора в шампионата, както и на всички присъствали родители за съдействието от тяхна страна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари