Сбъднати златни мечти за състезателите от „Имидж – Русе”

0

Упоритата работа, многото хвърлена пот през годината, лишенията в личен и семеен план на треньори, състезатели и родители донесоха заслужени 20 медала и 2 златни купи за отбора на СКСБ „ИМИДЖ – Русе” на финалите на Държавното Първенство по скокове на батут,двоен мини батут и акробатична пътека, които се проведоха в Сливен и Ямбол от 27 до 30 октомври т. г.

В него взеха участие над 300 състезатели от 17  клуба от  България и  Гърция /Ямбол и Сливен с по два клуба, Кюстендил, Русе, Ст. Загора, Димитровград, Благоевград, Бургас, София, Плевен, Търговище, Габрово, Солун, Кардица и Трикала/.  Организатор на спортното мероприятие бе Българска Федерация Скокове Батут и клубът домакин – „Космос” със съдействието на Община Ямбол и ММС.

Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ – РУСЕ” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 12 състезатели, които с резултатите си отново доказаха отличното си ниво на подготовка,   спечелвайки  общо  20 медала както следва:

Двоен мини батут

  • Два  златни    /  Калоян Петров и Емилия Великова /;
  • Два сребърни / Радостин Мицов и Георги Басарбовски /;
  • Един бронзов / Максим Ангелов/;

Батут Синхрон

  • Пет  златни    / Димитър Георгиев, Максим Ангелов, Десислава Манолова, Калоян Петров и Георги Басарбовски /;
  • Четери бронзови / Кристиян Георгиев, Радостин Мицов, Емилия Великова и Кристина Петкова /;

 Батут индивидуално

  • Един  златен    /Антонио Бончев/;   
  • Три сребърни / Десислава Манолова, Емилия Великова и Радостин Мицов /;  
  • Два бронзови /Максим Ангелов и Калоян Петров/.

В крайното отборно класиране на първенството СКСБ „ИМИДЖРУСЕ”  завоюва  две златни купи в дисциплините скокове на двоен мини батут и батут-индивидуално и синхрон.

Във връзка с второто домакинство на България за провеждане на световно първенство по скокове на батут през м. ноември 2017 г. в гр, София до края на тази година предстои определянето от БФСБ на разширения състав на националният ни отбор. В него от русенския клуб за наблюдение и с потенциални възможности за включване са 7 състезатели: Антонио Бончев, Калоян Петров, Димитър Георгиев, Георги Басарбовски, Радостин Мицов, Емилия Великова и Максим Ангелов.

Личния треньор на  Десислава Манолова, г-н Станислав Стоянов подготвя индивидуални планове  за тренировки на състезателите  през 2017 г. Манолова е национален състезател в дисциплините батут индивидуално и синхрон, а Стоянов е помощник треньор на националите ни.

Българска Федерация Скокове Батут предвижда провеждането на минимум пет двадесет дневни тренировъчни лагера за националните състезатели през 2017 г. Една от възможностите е те да бъдат в гр. Русе в тренировъчната зала на „ИМИДЖ” на ул.”Цветница” №6 СК „Локомотив”.          

Последното участие за тази година на състезателите от СКСБ ”ИМИДЖ-Русе” е на 05 и 06 ноември в международния турнир „Дунавска Перла” гр. Русе, зала „Булстрад Арена” по повод определянето на Русе за европейски град на спорта за 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари