15 годишен се кандидатира за президент на САЩ

0
Кандидатпрезидентската кампания в САЩ  е на път да се превърне във фарс
Кандидатпрезидентската кампания в САЩ е на път да се превърне във фарс

Кандидатпрезидентската кампания в САЩ, стартирала година и половина преди самите избори, които ще са през 2016 г. е на път да се превърне във фарс, след като в нея успя да се включи 15-годишен американец от щата Айова, отбелязва френският в. "Фигаро", коментира Нова телевизия.

Според американската конституция в САЩ граждани под 35 години не могат да бъдат президенти.

Но това не е спряло 15-годишният Брейди Олсън да се кандидатира като независим в предизборната битка.

На 26 юли той се регистрирал под псевдоним като кандидат за президент във Федералната избирателна комисия. Колкото и странно да звучи, към момента на регистрацията никой от регистриращите го не се заинтересувал от възрастта на кандидата.

Още по-малък интерес или подозрение, че става дума за нещо нередно, предизвикал псевдонимът на кандидата Дийз Нътс (на английски Deez Nuts). За по-незапознатите какво означава този псевдоним, се припомня, че в Австралия под това име се изявява рок банда.

На разговорен английски пък целият израз дийз нътс (deez nuts) може да се използва и за изразяване на отегчение или непукизъм, тоест "писна ми" или "не ми пука", уточнява БТА.
След като успял да се регистрира под името Дийз Нътс за кандидат за президент, Брейди се свързал с американския социологически Институт за изследване на общественото мнение.

Той казал, че вече е кандидат, пратил им регистрационните документи и помолил да бъде включен в допитванията на института за предизборните нагласи на американците. Резултатът е, че месец след като се включил в надпреварата, Дийз Нътс се ползва вече с 9% доверие.

Това е доста далеч в сравнение с водещите кандидати за президентската номинация на американските демократи и републиканци - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, които имат съответно 38% и 40% одобрение.

Но резултатите на Дийз нътс в допитването само засилват интереса към него. В търсачката на "Гугъл" например търсенето под неговото име нараства с всеки ден.

Дийз Нътс или Брейди Олсън решил да се впусне в кандидат президентската надпревара, след като научил за друг странен кандидат за първичните избори на американските демократи, на които ще бъде определен техният кандидат за президент.

Този странен кандидат е Лимбърбът Маккъбинс, 5-годишен котарак от щата Кентъки.
Сред предизборните обещания на Дийз Нътс фигурира намаляване наполовина на заплатите на федералните чиновници, докато се постигне бюджетен баланс. Той също така подкрепя еднополовите бракове и е против абортите.

Той одобрява работата на Джон Кери по постигането на иранското ядрено споразумение, което, според него е, компромис между двете преговарящи страни.

Дийз Нътс смята обаче, че САЩ трябва да ограничат позициите си в международните конфликти.

След включването на Дийз Нътс в предизборната кампания, шейсетина души със странни имена, често пъти вдъхновени от филмови герои, депозираха кандидатурите си за президент. Сред тях е боксьорът Роки Билбоа, пиратът Джак Спароу, джуджето Тайрън Ланистър.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари