144 години от Освобождението на България - Честит празник!

1
Да бъдем обединени, а не разделени -  в името на общото ни бъдеще!
Да бъдем обединени, а не разделени - в името на общото ни бъдеще! Видео: Фейсбук

Денят ще бъде отбелязан с официални чествания в цялата страна

България чества националния си празник – 3-ти март. На днешния ден отбелязваме 144 години от Освобождението на България.

3-ти март е денят, който поставя началото на третата българска държава с подписването на Санстефанския мирен договор. За първи път празникът се отбелязва през 1917-та година.

3-ти март ще бъде отбелязан в цялата страна.

Премиерът Кирил Петков, председателят на Народното събрание Никола Минчев и депутати ще участват в тържественото честване на празника на връх Шипка. По-късно, от 18:30 часа, председателят на парламента и депутати ще присъстват на тържествената заря-проверка в София на площад „Народно събрание“, предава БТА. 

В София от 11:00 ч. ще се състои церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин. В церемонията ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Ще участват също министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

По повод националния празник в 12:00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Парадния вход на президентството. От 18:30 часа на площад „Народно събрание“, където ще се проведе тържествената заря-проверка, президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Русенка
    А защо не става ясно кой ни е освободил? Предполагам е съвсем случайно пропуснато да се спомене, че е от руската армия.
  • 2
    1
    Непознат
    Чистит празник България . Били сме и ще бъдем въпреки предателите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари