144 000 нощувки са реализирани в област Русе

0
Приходите от тях са близо 7 милиона лева
Приходите от тях са близо 7 милиона лева Снимка: БГНЕС / Архив

Четиринайсетото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм" в Русе и единайсетият фестивал на туристическите забавления и анимации имат огромно значение - не само за популяризиране на уикенд туризма, но и за популяризиране на Русенския регион като едно прекрасно място за туризъм.

Това каза в крайдунавския град министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на изложението, предав БТА.

Тя заяви, че през миналата година в област Русе са реализирани над 144 000 нощувки. Приходите от тях са близо 7,3 млн. лева, което показва колко важен за икономиката е секторът.

Ангелкова каза още, че Министерството на туризма ще продължи да подкрепя това изложение, а кметът Пламен Стоилов посочи, че с всяка година броят на участниците в него расте.

Повече от 250 представители от страната и чужбина ще се включат в "Уикенд туризъм" и във Фестивала на туристическите забавления и анимации до 12 май /събота/. В рамките на изложението ще бъде представен международен тур филм фест "На източния бряг на Европа", по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа. Ще се състои и фестивалът "Магията на фолклора", посветен на запазването на българската народна традиция.

Програмата предлага още кулинарно състезание с младежи "Като шеф готвачите", "Площадка за безопасно движение" - игра за деца, "Биг Бенд парад" с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен, ретрофото "Лента Скайлайн", демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев, занаяти и демонстрации от художници и аниматори.

По време на изложението, успоредно с всички изнесени атракции, в Доходното здание са разположени щандове, на които се представят туристическите продукти на общини и туроператорски фирми.

"Уикенд туризъм" и Фестивалът на туристически забавления и анимации се организират от община Русе и с подкрепата на Министерството на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари