14-годишен намушка с нож учителя си и се похвали във Facebook

0
Тийнейджърът беше осъден на 11 години затвор
Тийнейджърът беше осъден на 11 години затвор

14-годишен тийнейджър беше осъден на 11 години затвор, след като намушка с нож свой цветнокож учител, съобщи „Мирър“, цитирани от "Факти".

Инцидентът се случи през юни в Брадфорд. Тогава ученик от пакистански произход намушка с нож своя учител, защото не му харесвало да го възпитава цветнокож. Името на момчето не се споменава, но се знае, че пострадалият е 50-годишният Винсънт Узома. Малко по-късно ученикът се похвали с направеното в социалната мрежа Facebook.

Прокурорът по делото Джонатан Шарп заяви пред съда, че момчето е описвано от своите съученици като „побойник и хулиган“.Според него момчето е споделило своя план, за това как ще намушка своя учител с други деца, преди да го направи на 11-ти юни.  В крайна сметка то го направило след скандал с учителя, заради използването на мобилен телефон.  Узома бил намушкан в стомаха, докато момчето го наричало „мръсен негър“. За негово щастие раната не била фатална и той успял да се възстанови.

Малко по-късно ученикът написал в социалните мрежи: „На черното копеле му стана смешно, така че аз го намушках в корема“.Коментарът е събрал 69 харесвания.

Съдия Дърам Хал заяви, че този акт е бил „болен и отвратителен.“, както и коментарите под съобщението.  Момчето получи присъда от 11 години, но най-вероятно ще лежи само три, ако пази добро поведение. Ако то бе пълнолетно, най-вероятно е щяло да получи доста по-тежка присъда.

При разпита от полицията момчето е заявило, че не е имало намерение да убива учителя си. В последствие е било установено, че то злоупотребява с канабис.

Узома заяви, че инцидентът му е оставил белези за цял живот, но и че той и неговата съпруга ще се молят за момчето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари