130 деца демонстрираха умения, придобити от лятната детска академия

0

Със заключителен концерт на участниците приключи XIV издание на Лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“. Събитието се проведе в препълнената с деца и родители зала на „Канев център“.

От името на Община Русе приветствия поднесоха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе г-н Иван Григоров и директорът на Дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова. Г-н Григоров поздрави участниците за желанието си да се развиват и да получават нови знания, както и организаторите за подетата от тях инициатива.

Той предаде поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе. „Благодарение на Вашите усилия, повече от 130 ученици от различни училища в Русе имаха възможност да осмислят своето свободно време и да получат нови знания. Класните стаи по интереси провокираха въображението и креативното мислене на децата.“, се казва в поздравителния адрес на г-н Стоилов.

В рамките на заключителния концерт децата-участници в лятната академия, демонстрираха наученото през последните две седмици. Във фоайето на „Канев център“ бяха експонирани изделия, направени по време на занятията. Тази година в лятната детска академия на Фондация „Бистра и Галина“ се включиха повече от 130 деца, които се обучаваха в девет класни стаи по интереси. Инициативата стана възможна с помощта на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари