13% процента от децата страдат от липса на достатъчно сън

0
70% от децата гледат телевизия, ползват компютър или телефон, два часа преди лягане
70% от децата гледат телевизия, ползват компютър или телефон, два часа преди лягане

70% от децата гледат телевизия, ползват компютър или телефон, два часа преди лягане

Това показва проучване. Синята светлина влияе върху тази част на мозъка, която ни кара да бъдем активни. Повишава се пулса и телесната температура,а хормонът на съня намалява. Това коментираха консултанти по детския сън, предаде NOVA

„Ние намерихме пряка връзка между това, детето да заспива с екран и да заспива по-късно. То е, защото екранът му държи интереса. Съдържанието също е важно. Ако то е много активно и възбужда нервната система на детето, това също е една причина, то да не заспи навреме и спокойно” , разказа Мария Йонова, сертифициран консултант по детски сън.

Добрият сън означава здраво дете. Сънят подпомага развитието му , психиката му, имунитета му, допълва Никол Ангелова, която също се занимава с качеството на съня при децата.

Липсата на сън води и до затлъстяване в определени ситуации, коментират още специалистите.

Ние консултантите следим препоръките на американската академия по педиатрия, според които, ако детето е в детска градина, трябва да спи между 10- 12 часа ”, обясни Мария Йонова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари