Пожарникарите гасиха пламнали къщи в Русе, Ветово и село Бистренци

0
Причините за пожарите са различни, за щастие няма пострадали, само материални щети
Причините за пожарите са различни, за щастие няма пострадали, само материални щети

За изминалото денонощие екипите на пожарната в Русе са реагирали на 8 сигнала

Вчера сутринта, за времето от 08:26 до 10:30 ч., два екипа от Първа РСПБЗН са работили по гасенето на пожар в къща, намираща се на адрес на бул. "Цар Освободител" в Русе. При отиване на адреса огнеборците са заварили да гори дървено стълбище между първия и втория етаж. При пожара не са пострадали хора, но огънят е причинил щети в стая на първия етаж. Предполага се, че до произшествието се е стигнало , заради неизправен електрически бойлер, намиращ се под дървеното стълбище.

В 12:15 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле е насочен по сигнал за излизащ дим в района зад свинекомплекса в село Бръшлен. При отиване там обаче се е оказало, че горят сухи треви извън нашия регион - в землището на с. Нова черна, където са изпратени огнеборци от силистренската пожарна.

В 15:54 часа екип от Първа РСПБЗН , заедно с екип от Втора РСПБЗН са пратени в района на русенския кв. „Чародейка“ зад бл. 205, заради запалване в сухи треви. На място са установени две отделни огнища. Гасенето е било затруднено, заради трудно достъпния терен и силния вятър. Горенето е ликвидирано от огнеборците на площ около 80000 кв. м.

Между 17:17 и 20:20 ч., два екипа от службата във Ветово са реагирали на сигнал за пожар в къща. Произшествието е възникнало на адрес в с. Тетово. При пристигане там се е установило, че огъня е обхванал голяма част от покривната конструкция и къщата. В следствие на пожара е унищожена цялата къща. Предполага се, че причина за запалване е станало късо съединение.

За времето от 17:46 до 18:50 ч., пожарникари от РСПБЗН – Две могили са потушили запалване в сухи треви и храсти на адрес в с. Щръклево.

В 18:05 ч. екип на РСПБЗН – Бяла е пратен в с. Бистренци, откъдето се е получило обаждане за горящ навес. На място огнеборците са установили, че собственик на имота е предприел действия по гасене с градински маркуч на възникнало запалване на олио, поставено върху газов котлон, като огънят е обхванал намиращия се над него абсорбатор, а също мебели и покъщнина.

Вечерта, между 18:46 и 19:30 ч., екип от Първа РСПБЗН отново е изпратен на сигнал за горящи сухи треви в района зад бл. 205 в кв. Чародейка, а по-късно в 21:31 часа два екипа от РСПБЗН - Ветово са насочени по сигнал за горяща къща в с. Семерджиево. Отивайки на адреса пожарникарите са установили, че е било възникнало горене в преддверие, но е загасено, като е имало задимяване. Нанесени са щети по ПВЦ дограма. Собственикът не е открит на адреса и по данни на свидетели се е опитал да запали къщата след семеен скандал, като жена му и децата също са напуснали къщата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари