110 години от създаването на "Образцов Чифлик" - Русе!

0

Днес в Канев Център на Русенския университет „Ангел Кънчев” бяха тържествено отбелязани 110 – та годишнина от създаването на Институтът по земеделие и семезнание „Образцов чифлик” – Русе и 150 години от полагането на основите на Опитното дело в България.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник областният управител на Област Русе Явор Янчев, ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев” чл.кор. проф.д.т.н Христо Белоев, много представители на научната общност от цялата страна и др.

В своето приветствие г-н Явор Янчев подчерта, че Областна администрация винаги е подкрепяла и ще продължава да подкрепя хората на науката. Заместник областният управител каза, че богатата история и множеството постижения на Института по земеделие и семезнание „Образцов чифлик” няма как да бъдат забравени.

Въпреки, че този период е труден и финансовите средства са ограничени, трябва да се търсят нови пътища за да може този потенциал, който има научно-изследователската база да продължава да се развива и усъвършенства, заяви г-н Янчев. В заключение той изрази възможностите за решаване на проблемите, чрез придобиване автономия на Института и по – нататъшното му развитие с подкрепата на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари