11 ученика седнаха на директорския стол в НАП - Русе

0

За осма поредна година офисът на НАП в Русе е  сред най-предпочитаните институция за посещение от учениците в световната инициатива „Мениджър за един ден“.

Този път на посещение в него бяха близо 40 ученици от 2 средни училища - професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и СОУ „Възраждане“. Със специално подготвената мултимедийна презентация началникът на отдел „Услуги за клиенти“ г-жа Галина Пенчева ги запозна  с мисията и визията на НАП, с нейната структура и форми на работа, с различните данъци и осигуровки, с електронните услуги на агенцията, с параметрите на аудитория от данъкоплатци в региона и капацитета на русенския офис.

В разговора учениците показаха, че познават добре обществените инициативи на НАП за лотарията с касови бележки и проекта „Влез в час с данъците“. Юношите с интерес се запознаха със системата за управление на клиентския поток и с Хартата на клиента, определяща взаимното уважение между приходни служители и клиенти. Бъдещите данъкоплатци сами се убедиха, че в модерната на външен вид сграда няма излишни луксове, а стаите на служителите са с делова, работна обстановка.

Разбира се, традиционно за мениджърите за 1 ден най-интересен бе кабинета на директора. На най-важния стол в русенското данъчно седнаха 11 бъдещи мениджъри, като девойките от ПГ „Елиас Канети“ бяха по-инициативни и започнаха да възлагат задачи на съучениците си. Възпитаниците на СОУ „Възраждане“ пък проведоха в Заседателната зала на ръководството импровизирана оперативка за начините за повишаване информираността на гражданите за данъчните отстъпки при дарения. Всички с радост си направиха много снимки за спомен от един интересен ден, в който може да са започнали първите стъпки на един успешен млад мениджър….

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари