1000 лв. за пълнено куче в китайския

0
1000 лв. за пълнено куче в китайския

По 1000 лв. бройката върви пълнено кученце по специална пролетна рецепта в китайски ресторант от Бургас, твърдят очевидци от морския град. Порцията ароматно месо от най-добрия приятел на човека пък излиза малко над 50 кинта, пише "Всеки ден". Местни баровци често си поръчвали екзотичния деликатес, който не се предлага официално в менюто, за домашни партита и служебни банкети.

Месото се обработва по специална рецепта и се кисне дълго в сок от ананас, за да омекне достатъчно за изнеженото небце на европееца, твърдят от кухнята на заведението. Кучешкото е по-жилаво, ако животното се е хранило с месо и кокали. Ако е отгледано със суха храна и зеленчуци, било перфектно за ядене. Кучешките дробчета се сервират отделно. Те са съвършено чисти и натурални за разлика от бъканите с хормони и всякаква друга химия пилешки и свински дробчета, хвалят се китайците.

Особено подходящи за консумация били набитите, късокосмести помияри от по-едрите породи, уверява готвачът. Колкото по-младо е четирикракото, толкова по-вкусно е, твърди той. „Ще научим и българите да ядат кучешко. Месото на тези животни е много полезно", уверен е в занаята си азиатският специалист. Китайците изкупуват кученцата от цигански бригади, които обикалят околните села и колосалното градско гето „Меден рудник", за смешните 15 лв. бройката. Огромната надценка се дължи на скъпото приготвяне и на факта, че консумирането на домашни животни е забранено от закона. У нас търговията с мръвки от Шаровци върви усилено от доста време, само преди два месеца близо 1,5 тона замрaзено кучешко беше конфискувано от инспекторите от Държавната инспекция за безопасност по храните на българо-румънската граница край Русе. Стоката бе превозвана с микробус с българска регистрация, но шофьорът се оказа сингапурски гражданин.

Освен за основно ястие, месото се използва и като мезе за коктейли. Казват, че то засилва мъжката полова мощ, стопля кръвта в студените зимни нощи и лекува много болести. Китайците го смятат за пълно с протеини и много добра алтернатива на пилешкото, свинското и говеждото.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари