100 Кила помага на момиче от Добрич да полети в Космоса

0
Татяна Иванова вярва, че ще бъде първата българка астронавт
Татяна Иванова вярва, че ще бъде първата българка астронавт

Татяна Иванова върви по пътя към Космическата академия в САЩ

Рапърът Явор Янакиев - 100 Кила помага на 18-годишната Татяна Иванова от Добрич в мечтата ѝ да полети в Космоса. Той я подкрепя чрез фондацията си "100 слънца".

"Разбрах от моята съпруга за нея. Тя е тотално искрен човек, за пръв път я видях, когато беше на 16 - какво излъчване има това момиче!", казва рапърът в предаването "120 минути"

"Сега е най-трудната част от нейния път. Прави ред изследвания - психически и физически - един прешлен да не ти е наред може да те отхвърлят", добавя той за пътя на момичето към Космическата академия в САЩ.

Татяна е приета за участие в Академия на проекта PoSSUM и Международния институт по космически науки, който е през февруари 2022 година в град Мелбърн, САЩ. През 2019 г. момичето получи възможността да участва в програма към Космическата академия в

Алабама. Година по-рано девойката участва в един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, който се намира в Измир, Турция. В момента Татяна е студентка в Софийския университет, специалност инженерна физика.

В ефира на Би Ти Ви Янакиев разказа, че е сигурен, че предстоящата 2022 г. ще бъде по-добра за всички нас. "Всички ще бъдем по-здрави, по-разумни, по-богати и ще обичаме повече. Пандемията ни научи, че трябва да ценим близките си и да им напомняме, че ги обичаме всеки ден", добави рапърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари