100-годишният Анжел Вагенщайн оглави обществен съвет на ЛЕВИЦАТА!

1
Днес се поставя началото на голямо събитие в България - обединение на левицата, заяви той
Днес се поставя началото на голямо събитие в България - обединение на левицата, заяви той Снимка: Пресцентър

Днес се поставя началото на голямо събитие в България - обединение на левицата, заяви той

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! формира Обществен съвет към коалицията по инициатива на Анжел Вагенщайн. В състава на Съвета влиза широко представителство на академичните, научните и творческите среди.

Анжел Вагенщайн: „Днес се поставя началото на голямо събитие в България - обединение на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на солидарност, на братство, себеуважение. Много съм щастлив да присъствам на зараждането на нова политическа формация, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, но не и от левицата“.

Вагенщайн призова за ненасилие, за братска обич и солидарност и като човек изпитал насилието върху себе си неведнъж, изрази надежда, че тези времена са останали в миналия век.

Анжел Вагенщайн е живата история на съвременна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на смърт преди ’44-а година, след ’44 беше е подлаган на политически репресии. За тези 100 години обаче той получи обич и признание, даде всичко, което можеше да даде на България, на българската и на международната общественост. Целия си живот на Анжел Вагенщайн е борба за Свободата – не неговата, на всички. Свобода, за която е платил с всичко, с което е можел да плати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    До Бандера
    Да, фашизма е обладал т.н. "антикомунисти". Готови сте да убивате всекиго само защото не мисли като вас
  • 2
    1
    Бандера
    Не умират бе, като хлебарките са комунистите евреи! Само в грипа ми е надеждата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари