10 страхотни изобретения

1

Дизайнерите са прекрасни хора, те мислят ден и нощ за това как да направят живота ни по-удобен, приятен и интересен. За да се видят техните постижения, ние избрахме някои от най-гениалните неща, които представиха през изминалата година. Някои от изобретенията са представяни и през минали години, и могат да бъдат познати на аудиторията, но те са достъпни на пазара от тази година. Вчера ви показахме първа част на нестандартните изобретения, а днес представяме и втората, пише Economic.

10.  Чаша за кафе, която дава целувка

Чашата за кафе е изработена от Йонг Сеок. Той казва, че обича да пие кафе, както и да целува хората. "Сега мога да правя и двете едновременно", допълва той.

9. Обувки, които пасват идеално на краката

Японският дизайнер Масая Хашимото създаде нов чифт маратонки, които перфектно се увиват около всяка извивка на краката. Идеята е вдъхновена от “фурошики”, което е традиционна японска кърпа, която се увива около краката.

8. Иновативната лампа "Армстронг"

Този футуристичен вид лампа е едновременно красива и загадъчна. Яркостта на светлината може да се регулира по много лесен начин – всичко зависи от това колко от “кратерите” по повърхността й са оставени отворени. Тя е кръстена в чест на известния американски астронавт Нийл Армстронг и е изработена от екип руски дизайнери.

7. Невидима компютърна клавиатура

Това е почти буквално магия. Невидимата клавиатура Noki работи чрез две гривни, които следят движението на пръстите на ръцете. Много е впечатляващо, но е малко трудно да се използва, като не могат да се докоснат копчетата.

6. Сигнален индикатор за велосипедисти

Азербайджанският дизайнер Елнур Бабайев създава идеята проектор да позволява на колоездачите да показват ясно на другите шофьори, какво ще е следващото има движение. Проектът се нарича Cyclee и е много полезен особено когато навън е тъмно. Проекторът е прикрепен към седалката и работи автоматично.

5. Лампа направена от стар дървен пън

Всяка една от тези лампи е уникална, просто защото са направени от истински пънове. Диоди, излъчващи светлина са поставени в техните пукнатини.

4. Точилки с декоративни елементи

Една проста, но брилянтна идея, тази точилка позволява лесно да се направят бисквитки с декоративни орнаменти по тях. Това действително е изобретено в отговор на по-ранната версия за деца.

3. Пръстени, които изглеждат сякаш оживяват

Всеки един от тези пръстени, които са изобретени от художник, носят името "Merryme". Те се състоят от три отделни части, но когато се носят заедно, изглеждат така сякаш истински животни са върху пръстите.

2. Седалки за котки

Тези специални блокове са били измислени специално за притежателите на котки. Котките обожават да откриват нови предмети, в които да се крият.

1. Оръжия за бой с възглавници

Светът вероятно щеше да бъде много по-тихо място, ако решавахме всички спорове с битки с възглавници. Дизайнерът Брайън Ку явно мисли същото. За тези, които обичат боя с възглавници, той е изобретил селекция от специални меки оръжия. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари