10 пожара локализираха в Русенско само за ден

0
Няма нанесени щети
Няма нанесени щети

Няма нанесени щети

Запалвания в сухи треви и храсти, без нанесени материални щети, са гасили екип от РСПБЗН - Две Могили в землището на с. Иваново на площ от 1000 кв.м., за времето от 07:58 до 08:50 ч.; служители от РСПБЗН-Ветово са гасили такива пожари в с. Тетово на площ около 100 кв.м, между 12:11 и 13:20 ч.; на адрес в с. Сеново на площ около 400 кв.м., от 13:42 до 14:55 ч.; а след това от 16:30 до 17:53 ч. в с. Кривня, в стопански двор, на площ около 1000 кв.м.

Два екипа от Първа РСПБЗН - Русе, от 17:52 до 19:25 ч., са участвали в гасенето пожар в отпадъци, разпространил се върху суха трева и храсти в обрасли дворове и къщи на ул. "Генерал Кутузов" в гр. Русе. Горенето е ликвидирано на площ около 2500 кв. м. Причинен е от запалени струпани отпадъци. Не са установени щети.

Пожарникарите от РСПБЗН - Две могили са работили по гасене на пожар в суха трева и храсти в землището на с. Горно Абланово, извън регулация, местност „Мушмула“, за времето от 17:52 до 21:00 ч. Горенето е ликвидирано на площ около 20000 кв.м, без щети.

Беленските огнеборци също се излизали по сигнал за пожар в сухи треви и храсти, те са работили по гасенето на такъв пожар в с. Белцов от 18:02 до 20:03 ч., като са потушили горенето на площ около 5000 кв.м., без щети.

В 18:16 часа се е получил сигнал за горене на суха трева и храсти в имот във вилната зона зад старото сметище в Русе. Там са изпратени пожарникари от Втора РСПБЗН, като на място е установено, че огънят е обхванал и барака. Горенето е ликвидирано на площ около 40 кв. м. до 19:35 ч.

В 20:27 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен във вилната зона „Мерата“ , където до 20:55 ч. са ликвидирали горене на отпадъци на около 20 кв.м. Произшествието е без нанесени загуби.

Последното излизане е било в 21:40 часа, когато един екип от Първа РСПБЗН е изпратен по сигнал за горящи храсти в близост до беседка пред жилищен блок на ул. "Луи Айер" в Русе. При пристигане на място обаче не е установено нито горене, нито изгасено огнище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари