10-метрово дърво се стовари върху коли в Слънчев бряг

0
Чу се звук от пропукване, а след това ужасяващ трясък
Чу се звук от пропукване, а след това ужасяващ трясък

Огромно 10-метрово дърво се стовари изненадващо върху няколко автомобила в курортен комплекс Слънчев бряг, съобщават очевидци, пише Флагман.

На пръв поглед здравото дърво всъщност се оказало прогнило отвътре и в един момент стволът му, който се е крепял само на част от кората, просто нe e издържал тежестта. С ужасяващ звук и по средата на активния летен сезон дървото се сгромолясало върху нова Шкода, както и паркирали до нея коли.

Всичко стана много бързо, докато разберем какво се случва, дървото вече беше паднало. Чу се звук от пропукване, а след това ужасяващ трясък, последван от автомобилна аларма“, споделят свидетели.

Те са категорични, че инцидентът се е разминал без пострадали хора по чиста случайност, защото алеята пред „Амфибия Бийч“, където точно се е стоварило дървото, е изключително оживена ежедневно.

Според мнозина в Слънчев бряг има стотици дървета, които са потенциални убийци. Те изглеждат привидно здравите, но всъщност често се оказват прогнили и опасни. И въпреки, че разгарът на лятото не е най-удобното време за осъществяване на проверки, може би такава все пак ще се окаже наложителна, коментират местни жители.

Припомняме, че преди седем години огромно дърво, което е било здраво на вид, падна и уби 26-годишен мъж от Бургас. В областния център след това започнаха сериозни проверки и днес общината е безкомпромисна - премахва всички опасни дървета. 

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари