10-годишно момиче е родило дете в Сливен

2
104 раждания от малолетни момичета са регистрирани в Сливен за една година
104 раждания от малолетни момичета са регистрирани в Сливен за една година

104 раждания от малолетни момичета са регистрирани в Сливен за една година

Статистиката показва, че в Сливен са регистрирани близо 25% от всички ранни бракове и раждания в България. Според данните става дума за деца, който раждат на 13, 14 и 15 години. Една от родилките в Сливен е станала майка на 10-годишна възраст. Данните са част от официална статистика на Министерство на здравеопазването.

Статистиката на НСИ и МЗ за миналата година в Сливен има 104 деца, родени от малолетни майки. Има майка на 10 години, четири майки на 13 години, 28 майки, които са на 14-годишна възраст, и 72 майки, които са на 15 години. Предполагам, че и тази година статистиката няма да е по-различна, ако дори не се и увеличи”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA ръководителят на едно от родилните отделения в болница в Сливен д-р Люба Бъчварова.

По думите ѝ става въпрос за майки, които нямат родителски капацитет. „Обикновено, когато се роди такова дете по-възрастни членове на семейството поемат грижата за бебето. Има и немалка част момичета, които са сами. Те много трудно могат да се справят с родителските си задължения. Рискът от тези ранни раждания – освен за здравето на майките, е и за бебетата, които често се раждат недоносени и се налага да полагаме интензивни лекарски грижи, посочва доктор Бъчварова.

Според лекарите институциите в лицето Агенцията за закрила на детето и социалните служби, да работят на място с тези деца, за да се предотвратят ранните раждания от малолетни момичета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    Spermaman
    Ще го търсите Путин, пак да ни освобождава.
  • 10
    13
    фена на Путин
    Щом е родила на 10, значи са я подкарали да я фращят още на 9. Това е прекалено дори и за най-радикалните индийски секти. Но такъв е патладжанът. Примитивен и редуциран до ниво инстинкти човекоподобен. Да чукаш 9 г. дете и да свършваш в него..... то дори не е разбирало бият ли го, ебЪт ли го, наказват ли го, обичат ли го? Пъхат му нещо в него и така. И топ балъкът, аз, посрещам с мазните си данъци тези извращения и покривам този осеменителен процес. Даже и бъбрек може да му сложа, като на онова маймунче ибрям, дето до ден днешен не знае Български език.
  • 17
    12
    daskal
    Културно-битови особености на етноса, сър. Е, без малко насилие няма как да се промени. Сатанинската им среда ражда чудовища. Чудовища обаче са и чиновниците, които нищо не правят, за да спрат тази идиотщина.
  • 10
    11
    Възраждане
    Да сезират компетентните органи.Стига са правили циркове и защитавали чужди интереси. Моят коментар е, че полицията и прокуратурата не работят. Наказателния кодекс е категоричен за секс с деца независимо малолетни или непълнолетни.
  • 20
    10
    Запознат
    "Станах баба на 20 години" - споделила майката на родилката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари