10 ден от войната: Сутрешна сводка

1
Каква е ситуацията за момента?
Каква е ситуацията за момента? Снимка: АР

10 ден от войната: Сутрешна сводка

Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от руски военни след "безмилостни" атаки. Това каза кметът на града, цитиран от АФП и Сега. „Засега търсим решения на хуманитарните проблеми и всички възможни начини да извадим Мариупол от блокадата“, каза Вадим Бойченко.

⚡️Президентът Зеленски се обърна към гражданите на 7 града, в които снощи се проведоха големи митинги в подкрепа на Украйна. "Ако Украйна падне, пада цяла Европа", заяви украинският президент.

⚡️Прегради се появиха по улиците на Одеса в очакване на руските войски

⚡️Зеленски опроверга фейк новината, че е избягал в Полша. Тя бе разпространена от депутат от Върховната рада и от шефа на руската Дума. След тези слухове се появи тази снимка - на жена, за която се предполага, че е Елена Зеленска. Снимката е направена във Франция. Зеленски заяви наскоро, че не е виждал семейството си от началото на войната. 

⚡️Samsung и LG в Русия няма да бъдат засегнати от санкционните ограничения. Южна Корея постигна изключването на своите технологични компании от ограниченията. 


⚡️Разпит на украинския депутат Нестор Шуфрич. Обвинен е, че е снимал военни обекти за да сътрудничи на Русия. 

⚡️Кралицата на Испания Летисия облече бродирана риза в подкрепа на Украйна

⚡️Паметниците в Лвов се опаковат - за да се предпазят при стрелба по града

⚡️Посолството на Украйна в Нигерия съобщи за около 200 доброволци, желаещи да се бият на страната на Украйна.

⚡️Полет JL43 на Japan Airlines от Токио до Лондон в редовно време (бяла линия, разстояние 9845 km) и  полета на 4 март (червена линия 13465 km). Причината - забраната за полети над Русия.

⚡️Чехия възнамерява да плаща по 200 евро на месец на бежанци от Украйна. Те ще се плащат 3 месеца след влизането в страната. В различни посоки от началото на войната емигрираха 1.2 млн. украинци

⚡️Украйна взриви мост на границата с Приднестровието за да затрудни евентуалното нахлуване на руски войски от тази посока

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари