1% партийна олигархия и 99% тънат в бедност и мизерия

0
Социалните заболявания  на нацията не могат да бъдат лекувани от неолиберални политици
Социалните заболявания на нацията не могат да бъдат лекувани от неолиберални политици

Социалните заболявания  на нацията не могат да бъдат лекувани от неолиберални политици.

Неолибералният модел, пренесен от САЩ,  създава партийна олигархия, която е 1% от обществото и останалите 99%, които са в бедност и мизерия     

На 26 т.м. в сутрешният блок на Нова TV директорката на института по социална политика г-жа Х.Христова  представи  данните от тяхно проучване за социалният статус на нацията, които бяха отчайващи. Само тази цифра  е смразяваща - 2,2 милиона български граждани живеят под прага на бедността с доходи до 296 лева, показателна и достатъчна да предизвика някаква съпричастност или реакция за предприемане на някакви спасителни действия.

Другата цифра, която ме впечатли  и  разтревожи е тази на бедните работещи които са с доходи под 561 лв. и са 3,5 милиона.  Така, че това е една доста голяма армия от бедстващи хора в която попадам и аз.Така за 26 години успяхме да  сътворим  две неща - едното е тотална ликвидация на всичко съградено от нашите предци ,и другото е да създадем нови социални  групи „БЕДСТВАЩО БЕДНИ”, „РАБОТЕЩИ БЕДНИ” И „БЕЗРАБОТНИ  СЕЛЯНИ”

Ето това ни е  придобивката от прилагането на неолиберално олигархичният модел. Провокиран съм от инерпетацията направена от г-жа Х.Христова по тези данни и предложената терапия на проблемите. Като безработен гражданин, който от 15 години страда от това заболяване, съм длъжен да взема отношение по проблема защото предлагам алтернативни решения за разлика от  г-жа Христова.

КАКВО ПРЕДЛАГА  Г-ЖА ХРИСТОВА ЗА ДА СЕ ПОДОБРОИ  СОЦИАЛНИЯТ СТАТУС НА НАЦИЯТА?

Предлага същото, каквото е правено и до сега. Т.е. ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПРАВИМ  БЕЗМИСЛЕНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ  ПРОГРАМИ И  КАТО ОБРАЗОВАНИ  ИМАЛИ ПО ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.ТОВА И ОТ ПАЗАРА НА ТРУДА ПОВТАРЯТ ВЕЧЕ 26 ГОДИНИ  ВСИЧКИ НЕОЛИБЕРАЛИСТИ  РАБОТЕЩИ В ИЗМИСЕНИТЕ СОРОСОИДНИ ИНСТИТУТИ.

До момента  по тази схема са похарчени над 24 милиарда лева и файдата е никаква за бедните и много печиливша и доходна за партиите и техните лидери. Г-жа Христова като представител на либерална партия има доста големи „заслуги” нацията да е в това състояние. Неолибералният модел пренесен от САЩ  създава партийна олигархия ,която е 1% от  обществото и останалите 99% бедност и мизерия.Сега тази жена която е създала това социално заболяване ,което в селата и СЗБ е прераснало в епидемия се явява като СОЦИАЛЕН ЛЕЧИТЕЛ.

Не е  нормално да ти решава проблема този,  който ти го е създал. Не е морално вируса, който ти е предизвикал заболяването да  участва и в лечението, защото може само да ти влоши състоянието но няма да те излекува. Като продължителка на ВРЕМЕВАТА  ТЕРАПИЯ, която трае около 800 дни, ние като социално болни не трябва да я приемем и да тъсим други терапевти или да преминем на самолечение.Това повтаряне ДА СЕ РАЗВИЕ ПАЗАРА НА ТРУДА  е  една куха фраза и пълна измислица, защото ПАЗАР /ПРЕДЛАГАНЕ /ИМА  АМА НЯМА КУПУВАЧИ. Няма ги реалните предприемачи, който да правят производство и това е големият проблем.Това да си произвеждаме висшисти ей така, за да създаваме работа на институтите е пълна и тотална глупост, зщото тези хора заминават да работят в други страни и тук остават само възрастните хора или т.н. ПАСИВНАТА ЧАСТ НА ОБЩЕСТВОТО .

Тази РЕПРОДУКТИВНАТА И ПРОЗВОДСТВЕНАТА ЧАСТ,  КОЯТО ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕЖДА Я НЯМА. Когато е нарушен този баланс на популацията  тя просто изчезва .Така, че хора, които са се изкачили на високи управленски нива  трябва да разбират от пополационна генетика и да не гледат на човешкият индивид като икономически субект, а като биологичен вид от една общност, която се развива и усъвършенствува не по икономическите, а по биологичните закони.

Вие, г-жо Христова, като представител на неолибералния олигархичен модел  няма да представите адекватна терапия на социалните проблеми защото за да ви има вас БОГАТИТЕ  трябва да има БЕДНИ  и те са ви нужни за да гарантирате престоя си във властта. За да се решават тези проблеми на нацията трябва да има някой, който да ги изнася пред обществото. А това става чрез медиите, а те обслужват само партийните елити и представителите на соросоидните институти. За тази цел предлагам така, както за всичко това което го нямаме,  си има институт да го анализира и да ни заблуждава да си създадем един институт, който да работи по това което е най развито в тази държава – БЕДНОСТ, ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА, МИЗЕРИЯ И СОЦИАЛНОТО НЕРАВЕНСТВО. Института трябва да се казва „ИНСТИТУТ ЗА АЛТЕРНАТИВНА ТЕРАПИЯ НА БЕДНОСТТА, ГЛАДА, БЕЗРАБОТИЦАТА И МИЗЕРИЯТА  или съкратено ИАТБГБМ  с център град ВРАЦА.

В този институт аз ще завеждам катедра АГРОТЕРАПИЯ. Каня и други да се запишат като лектори. Единственото условие е да имат провокативно мислене, което да е довело до предлагането на алтернативната терапия. Института ще предлага свои икономически модели на развитие, който вие, гражданите ще дискутирате и ще кажете кой модел ви е най –угоден, защото повече няма на къде да пропадаме.В следващата статия ще ви запозная с една моя разработка на тази тема .

 Н.с.І.ст. Й. Малджански - гр. Враца

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари