Жълт код за област Русе

7

Предупреждение за значителни валежи

За 17 март, сряда, Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издава предупреждение от първа степен - жълт код, за силен вятър в Западна и Централна България. 

За утре, в областите: Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, също е в сила предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи. Те ще са предимно от сняг. Например, в областите Габрово и Велико Търново, утре ще има валежи, които ще са предимно от сняг. Ще духа силен и поривист вятър от запад-северозапад, ще има условия за преспи и навявания.

През нощта ще е облачно и ветровито. На много места ще вали, в планините, Предбалкана и високите полета на Западна България - сняг, в останалите райони - дъжд примесен със сняг. По-съществени ще са количествата валеж в Централна Северна и в Североизточна България. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Утре в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

В четвъртък валежите ще са на по-малко места, главно в Западна България и планинските райони; в планините и във високите котловинни полета ще превалява сняг, в останалите райони - предимно дъжд. Вятърът постепенно ще отслабне. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за средата на март. През нощта срещу петък и в петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, ще е почти без валежи. Ще духа слаб западен вятър. Сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.

В събота вятърът ще се смени с югоизточен и временно ще се затопли още. Ще преобладава облачно време, но през деня вероятността за валежи е малка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари